Biografie


"Mi s-a intamplat adesea sa intalnesc muzicieni exceptionali in cele mai neasteptate imprejurari. Este probabil privilegiul pe care mi-l ofera interactiunea directa cu artistii. Intr-o zi de vara, in Sibiu, la o conventie de tatuaje, am vazut-o pentru prima oara pe scena pe Anamaria Nicoara , o imprejurare bizara pentru a cunoaste un muzician. O fata frumoasa si delicata care atrage privirile, un pian, o voce, talent cat cuprinde si o simplitate magnetica, pentru ca da, simplitatea te poate cuceri. Ma simt ca un pacatos pentru ca la primele acorduri am inceput sa o compar cu alte mari prezente feminine, ori Anamaria nu trebuie raportata la altcineva, are personalitatea ei artistica, o personalitate complexa. Sper ca publicul sa poata primi tot ce are de oferit. Anamaria Nicoara are un singur destin: succesul!"
Claudiu Cirtana - Rock FM


Talentul tinerei braşovence a fost evident încă din copilarie. Anamaria avea doisprezece ani când a început să ia lecţii de pian de la dl. Prof. Ion Criveanu, un mare muzician care i-a inradacinat definitiv dragostea pentru muzica. Cu doi ani mai tarziu, in paralel, a început să urmeze cursurile de muzică uşoară, care se ţineau la Palatul Copiilor. A făcut parte din mai multe grupuri vocale, alături de care a câştigat premii la diverse concursuri naţionale. Tot in perioada liceului a inceput activitatea in corul Melos, alături de care a ramas timp de 8 ani si impreuna au câştigat câteva premii internaţionale.

Studiile muzicale au continuat la Scoala de Arte si Meserii “Tiberiu Brediceanu” si la Casa de Cultura a Studentilor din Brasov, unde a urmat cursurile de canto muzica usoara. In timp, si-a imbogatit experienta cantand cu diverse formatii pe diverse scene. Insa in anul 2009 s-a intamplat ceva…ceea ce facea nu o mai multumea asa ca: „…de atunci cânt singură pian si voce. Am început să compun mai mult şi să îmi croiesc încet, încet calea spre a deveni cantautor.” In prezent are un album cu muzica proprie intitulat “Incolaciti”, si doua videoclipuri.

Tot in anul 2009 l-a cunoscut pe Adi Cretu, proprietarul “Fierariei lui Cretu”, care ii infrumuseteaza scena cu decoruri originale din fier. Intre timp s–au logodit…si casatorit, asa ca evenimentele s-au “incolacit” iremediabil.

Premii la festivaluri: 
Festivalul national "Gaudeamus", Brasov, 2012 - premiul I, sectiunea creatie; 
Festivalul national "Iasi Music Star", Iasi, 2012 – premiul I, sectiunea creatie;
Festivalul national “Voices”, Alba Iulia, 2013 – premiul special, sectiunea creatie;
Festivalul national "Malaga Crea", Malaga, Spania, iunie, 2014, sectiunea muzica de camera.
La festivaluri precum "Gaudeamus" si "Bran Winter Fest" a revenit ulterior in calitate de jurat.

In anul 2015 a absolvit Facultatea de Muzica, specializarea Pedagogie Muzicala din cadrul Univ. Transilvania din Brasov.
Anul academic 2014 l-a petrecut in Spania, la Conservatorio Superior de Musica de Malaga, cu ajutorul unei burse Erasmus....."si a fost super!"
Anul 2018 a adus incheierea studiilor la University of Agder / Popular Music, World Music din Kristiansand, Norvegia.
Anamaria sustine concerte in Norvegia, doreste sa se faca cunscuta si publicului din Germania, unde locuieste in prezent.

2019 - profesoara de canto si pian/muzica usoara - Modern Music School

2020 a publicat un single in colaborare cu compozitorul Steven Settinger, Northern Christmas

Hobby-uri: „Iubesc iernile cu multa zapada si ador să schiez in diminetile senine! Vara gust libertatea plimbandu-ma cu motocicleta…”

Sunt adanc recunoscatoare profesorilor mei. M-au invatat lucruri minunate despre viata, muzica si despre mine insami.
Va multumesc din suflet Ion si Elena Criveanu, Ioan Pancea, Anda Pop, Cristina Puia si Valentin Muntean!